28-10-2024

Braunović: Saradnja sa građanima dobra, trudimo se da dajemo svoj maksimum u broju odrađenih kontrola, poseban akcenat stavljamo na odložena vozila

Vladan Braunović, v.d. načelnika Komunalne inspekcije i policije Budva, kazao je da se obim posla ove gradske službe značajno smanjio u odnosu na sezonu, ali da posla uvijek ima, te je dateljanije govorio o njihovim nadležnostima.

Braunović: Saradnja sa građanima dobra, trudimo se da dajemo svoj maksimum u broju odrađenih kontrola, poseban akcenat stavljamo na odložena vozila | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

"Mi postupamo u situacijama zaprljanja puta u slučaju izlaska kamiona sa gradilišta na javnu površinu, preostali dio je u nadležnosti Urbanističko građevinske inspekcije, mi takođe kontorlišemo i čistoću grada budući da smo limitirani sa brojem ovlašćenih službenih lica, a toliko toga nam je dato u nadležnost i trudimo se da damo svoj maksimum u broju drađenih kontorla", ističe Braunović.

Kontrola saobrćaja se odnosi na pauk službu, taksi prevoz ali i na odložena vozla i plovila

"Redovne su aktivonosti što se tiče pauk službe, manja je cirkulaija nego u sezoni, u sezoni smo podizali 100 automobila dnevno, sada je to manje, kontorlišemo i taksi prevoznike, započeli smo i da sprovodimo upravne postupke u uklanjanju havarisanih vozila sa javnih površina, a apelujemo na vlasnike istih da ih sami uklanjanju prije izricanja kazni. Pojačne su kontole u dvorištima škola, vrtića i groblja i apelovao bih na nadležne da se poradi na osvjetljenju dvorišta jer je bilo incidenata, mi smo se aktivirali i tu i redovno obilazmo teren", napomenuo je on.

Braunović isitče da je saradnja sa grašanima putem kol centra dobra.

"Građani nijesu u obavezi da poznaju propise i zakone, oni su neuka stranka, oni kada prijave gradilište to nije u našoj nadležnosti i naše jedino postupanje jeste da obustavimo radove u sezoni, ostalo je na Grđevinskoj inspekciji, ali komunalni inspektor mora da obavi kontorlu i ukoliko utvrdi da nije njegova nadležnost napravi službeni zabilješku i uputi je na dalje postupanje Građevinskoj inspekciji", zaključio je on.